KETOSE

ADEM

Ketose adem

Een "slechte" ketose adem is een veel voorkomende bijwerking. Veel mensen met ketogene en vergelijkbare diëten, zoals bijvoorbeeld het Atkins-dieet, geven aan dat hun adem een fruitige geur krijgt. Deze fruitige geur wordt veroorzaakt door een verhoogde ketonen waarde. De specifieke boosdoener is aceton, een keton dat het lichaam verlaat via de urine en adem.

Hoewel deze ketose adem vervelend kan zijn, is het een positief teken binnen uw dieet. De ketose adem is namelijk een van de ketose symptomen, maar deze is vrij eenvoudig te maskeren. Tijdens het dieet meerdere keren per dag de tanden poetsen of door gebruik te maken van een goede suikervrije kauwgom om het probleem op te lossen.

Het is belangrijk dat bij kauwgom of andere alternatieven zoals suikervrije dranken er goed gekeken wordt naar het etiket om te zien of er geen (verborgen) koolhydraten aanwezig zijn. Deze koolhydraten kunnen de bloedsuikerspiegel verhogen en het ketongehalte verlagen.


Ketose adem gebruiken

Als we de minder prettige eigenschappen van de ketose adem buiten beschouwing laten zien we ook meteen een voordeel. Deze ketose adem kan namelijk perfect dienen als hulpmiddel om eenvoudig en snel te testen of het lichaam in ketose verkeerd. Het keton aceton is namelijk verantwoordelijk voor deze specifieke ketose adem. Door met een keto adem meter de hoeveelheid aceton in uitgeademde lucht te meten kan perfect worden gezien of het lichaam in ketose verkeerd. Deze manier van meten kan zonder problemen als indicator van ketose worden gebruikt en is ook nog eens eenvoudig en snel te gebruiken. Door de komst van deze keto adem meter is er een eenvoudige manier van testen, en is het prettiger om dagelijks met regelmaat te testen. Hierdoor zal de reactie van het lichaam op bepaalde voedingsproducten binnen de dieetvorm, sneller zal worden begrepen en is het gemakkelijker om tijdig een voedingspatroon bij te stellen. Naar het meten van ketonen (aceton) in adem wordt steeds meer onderzoek gedaan. Deze onderzoeken laten zien dat de ketose adem meter minstens zo betrouwbaar is als andere methoden die we eerder op deze site hebben besproken.  (*) Een ander groot voordeel is dat de keto adem tester ongelimiteerd gebruikt kan worden.Ketose ademKetose Adem testen