Ketose adem

Wanneer jouw lichaam in ketose is maakt het ketonen aan voor energie. Deze ketonen geven je veel gezondheidsvoordelen zoals een betere focus en een goede vetverbranding. Zeker in de beginfase van keto zijn er enkele nadelen te benoemen. Een van die nadelen is een slechtere adem, de ketose adem. Een ketose adem is een veel voorkomend probleem tijdens de keto start. Veel mensen die een ketogeen of  vergelijkbaar dieet volgen, zoals bijvoorbeeld het Atkins-dieet, geven aan dat hun adem een “fruitige geur” krijgt. Deze fruitige geur wordt veroorzaakt door de verhoogde waarde van het keton aceton. Aceton verlaat het lichaam via de urine en de adem. Ondanks dat deze ketose adem vervelend kan zijn, is het eigenlijk een positief teken binnen jouw voedingspatroon. Het is namelijk een van de symptomen van ketose. Een bevestiging dus dat je voedingspatroon in orde is, en dat je nu vetten verbrand voor energie.  Het klopt het is een vervelende geur maar geen paniek, dit is vrij eenvoudig te maskeren. Probeer meerdere keren per dag je tanden te poetsen of door gebruik te maken van een goede suikervrije kauwgom. Hiermee los je het probleem vaak al gedeeltelijk op. Die slechte adem is vaak van tijdelijke aard. 

Ketose adem voorkomen

  • Goede Mondzorg

Een gezond gebit is de basis van een frisse adem. Wanneer jij meerdere malen per dag je tanden poets voorkom je problemen met je gebit. Een lekkere frisse mond overstemd de geur van aceton. Je hebt dus (tijdelijk) een betere adem. 

  • Kauwgom 

Ga op zoek naar een lekkere frisse en suikervrije kauwgom. De menthol in kauwgom kan de ketose adem goed maskeren. Hierdoor ruikt jouw adem weer lekker fris.

  • Muntblaadjes

Een goede tip om een keto adem te maskeren is het kauwen op muntblaadjes. Muntblaadjes zijn suikervrij, gezond, lekker en je plukt zo zo uit je tuin. Probeer ook eens een muntblaadje te eten samen met een blokje van onze Choco bar. Heerlijk! 

In de meeste gevallen gaat jouw lichaam steeds efficiënter met zijn ketonen om. Hierdoor gebruikt hij de ketonen waarvoor ze bedoeld zijn en zullen er steeds minder ketonen het lichaam via de urine en adem gaan verlaten. Hierdoor ben je snel weer  van de keto adem verlost. 

 

MAAK EEN KETO KICKSTART

Hét Keto Start eBook HELEMAAL GRATIS