Met dit Koolhydraatarm brood proef je de smaak van gezonde voeding! Dit koolhydraatarm brood bevat minder suikers en koolhydraten dan traditioneel brood, maar blijft toch lekker en vol van smaak.
Gang Brood
Keuken Nederlands
Diet Diabetic, Low Calorie, Vegan
Trefwoord keto brood
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 50 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur5 minutenminuten
Servings 10
Calories 1637kcal
Author Team Keton1
Ingrediënten
75gzonnebloempitten
50gsesamzaad
30glijnzaad
20gpsylliumvezels
1tlzout
20gbakpoeder
50mlGriekse yoghurt
10eieren
Instructies
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C
Vet een siliconenbroodvorm of bakblik in met roomboter
Maal de zonnebloempitten, sesamzaad, de pompoenpitten, de helft van het lijnzaad, de psylliumvezels, het zout en het bakpoeder tot meel. Dit kan met een keukenmachine/staafmixer of een vijzel
Doe het meel in een kom, voeg de rest van het lijnzaad, de yoghurt en de eieren toe. Meng alles door elkaar en stort het in de broodvorm. Bestrooi Lekker met zonnebloempitten en wat sesamzaad.
Bak het koolhydraatarm pittenbrood in ongeveer 45-50 minuten gaar. Controleer met een breinaald of het brood gaar. Laat het brood ongeveer10 minuten buiten de oven rusten.