Een heerlijk koolhydraat-arme brownie tiramisutaart vol gezonde MCT vetten en collageen. Is het niet geweldig dat je met een lekker stukje taart ook meteen jouw dagelijkse collageen binnen krijgt? Dat noemen we nou gezonde tussendoortjes.
Topping voor de koolhydraatarme brownie tiramisu taart
5gramcacao poeder
20gramgeraspte suikervrije pure chocolade
Instructies
Bereidingswijze voor de tiramisutaart
Brownie bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een mengkom.
Klop dit daarna door tot een mooi glad beslag. Bekleed een ronde springvorm (16cm) met bakpapier.
Druk daarna het beslag uit op de bodem. Bak de bodem voor 20-25 minuten in de oven. Laat daarna de bodem voor de koolhydraatarme brownie tiramisu taart buiten de oven volledig afkoelen.
Tiramisu vulling
Week vervolgens de 3 gelatine blaadjes in een laagje water voor minimaal 10 minuten.
Klop de slagroom samen met de mascarpone en kristal sweet vanille romig.
Verwarm een 1/2 kopje koffie in een steelpan en smelt de gelatine blaadjes hierin.
Voeg vervolgens de gelatine koffie toe aan de mengkom en mix het geheel ongeveer 1 minuut goed door.
Schep de vulling daarna op de afgekoelde bodem. en plaats de koolhydraatarme brownie tiramisu taart in de koelkast. Laat vervolgens voor minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Topping
Haal de taart vervolgens uit de koelkast en verdeel er met een zeefje wat cacao overheen. Tot slot verdeel je de geraspte chocolade erover. Je taart is nu klaar om te serveren. Vervolgens snijd je er ongeveer 10 punten uit. Bewaar de taart in de koelkast voor max 5 dagen.