Ons keto marmer cake recept combineert de klassieke smaken van pompoen en cacao tot een prachtige marmering van smaken. Het beste van alles is dat deze cake ook een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten bevat, waardoor het een perfecte keuze is voor diegenen die op een lekkere manier hun eiwitinname willen verhogen.
Verwarm de oven voor op 180ºC en smelt de roomboter.
Begin met de droge ingrediënten te mengen voor de pompoen laag.
Voeg dan de eieren en het pompoen puree toe, mix tot egaal beslag en zet apart.
Meng alle droge ingrediënten van de chocolade laag in een andere kom en voeg dan de eieren en de roomboter toe.
Vet een cakevorm in van ca 22 en voeg nu aan allebei de beslagen het amandelmelk toe, mix stevig met een garde tot het vloeibaar wordt. Ga nu snel te werk zodat het goed vloeibaar blijft.
Giet als eerste een laagje pompoen beslag in de vorm giet dan precies in het midden je de chocolade beslag erbij, en zo ga je steeds laagjes maken tot je eindigt met het pompoen beslag.
Bak in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten tot het gaar is. Dit kun je controleren door een sateprikkertje erin te steken, komt deze schoon eruit dan is het gaar :)