Dit Proteïne brood is een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor traditioneel brood. Het bevat hogere niveaus van proteïne en heeft geen koolhydraten. Een uitstekende optie tijdens een keto voedingspatroon en sporters op zoek naar hogere hoeveelheden eiwitten.
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Diet Diabetic, Low Calorie, Low Fat
Trefwoord keto brood, proteine brood
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Rusttijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 6
calorieën 178kcal
Auteur Team Keton1
Ingrediënten
2eiwitten
2eidooiers
25gramKeton1 Pure Egg Protein Pure eiwitten in poedervorm
1/2theelepelbakpoeder
1Snufjezout
50mlwater
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
Splits de eitjes (bewaar het eigeel) en doe de eiwitten samen met het water in een mengkom
2 eiwitten, 50 ml water
Mix in een andere kom alle droge ingrediënten goed door elkaar
Meng de droge ingrediënten samen met de eiwitten en het water en mix goed door elkaar totdat het luchtig en volledig stijf is. Wanneer er in het begin klontjes ontstaan, geen paniek gewoon goed door mixen totdat alle droge eiwitten zijn opgelost.
25 gram Keton1 Pure Egg Protein, 1/2 theelepel bakpoeder, 1 Snufje zout, 50 ml water
Schep nu heel rustig het eigeel dor het eiwit
2 eidooiers
Schep het beslag op het bakpapier en verdeel tot een dikte van ongeveer 2 cm.
Plaats in de oven voor 15 min en laat daarna nog 15 min in de oven afkoelen. Open de oven niet want dan zal het brood inzakken.