fbpx
Menu Sluiten

FAQ’s

Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen over keto en koolhydraatarm

Waar kan ik Ketosticks voor gebruiken?

Ketosticks gebruik je om je urine te controleren op de aanwezigheid van ketonen. Als de strips verkleuren laat dat zien dat je lichaam in ketose is. Je lichaam verbrand vetten voor energie in plaats van koolhydraten. 

Ik heb last van keto symptomen wat kan ik doen?

De start van een ketogeen voedingspatroon gaat niet altijd even makkelijk. Keto symptomen liggen zeker in het begin op de loer. Zorg ervoor dat je een goed voedingsplan hebt waar je alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt. In het begin van keto verlies je veel vocht. Hierdoor verlies je belangrijke vitaminen en elektrolyten. Vul deze elektrolyten goed aan en voorkom vervelende symptomen als hoofd/spierpijn en een slechte nachtrust.

Welke kleur moeten mijn ketosticks zijn?

iedere verkleuring op de ketosticks is een goed teken. De verschillende kleuren op de verpakking zijn bedoeld om de hoeveelheid ketonen in de urine aan te geven en zijn enkel belangrijk voor bijvoorbeeld diabetici patiënten. Verkleuring betekend ketonen, je lichaam verbrand vet voor energie.

Hoe gebruik ik de keto elektrolyten?

Onze keto elektrolyten bevatten een relevante dosering natrium, calcium, magnesium en kalium. Het is een zeer goede aanvulling op jouw voedingspatroon Hierdoor blijven de elektrolyten in jouw lichaam beter in balans. Gebruik het 1 tot 3 maal daags eenvoudig in een glas water of in de bidon tijdens het sporten

Mijn Ketostrips werken niet?

Ketostrips meten de hoeveelheid ketonen in jouw urine. Mochten de strips niet verkleuren zegt dat simpelweg dat er geen ketonen in je urine aanwezig zijn.  Dit kan betekenen dat je lichaam nog niet in ketose is en je mogelijk nog teveel (verborgen) koolhydraten eet. Weet je zeker dat je voedingspatroon in orde is dan heeft jouw lichaam misschien iets langer nodig om in ketose te komen. Ben je al langer in ketose dan ben je mogelijk fat adapted.

Is MCT poeder hetzelfde als kokosolie?

Er zijn twee vormen MCT vetten. Dit zijn de “Kokosolie MCT”, die vaak in de reguliere supermarkt te koop is en de gezuiverde vorm van MCT vetten. Bij deze laatste variant zijn bepaalde vetzuren geïsoleerd en in hogere doseringen aanwezig. Onze MCT poeder is vanwege zijn vetzuren C8 en C10 geweldig ter ondersteuning van ketose. Deze vetzuren stimuleren de aanmaak van ketonen, jouw super benzine!

Elektrolyten Poeder

Beoordeling
5/5
 Natuurlijke vitamines, mineralen en elektrolyten in één mix voor een perfecte elektrolytenbalans

Ketose Test Strips

Beoordeling
4.5/5
Controleer snel en eenvoudig of er ketonen aanwezig zijn in jouw lichaam

MCT Olie Poeder

Beoordeling
4.6/5
MCT vetten stimuleren de natuurlijke  aanmaak van ketonen. Gezonde vetten in poedervorm

Hoe lang duurt het voordat ik in ketose ben?

Hoe lang het duurt voordat je in ketose raakt is lastig te zeggen. Ieder lichaam reageert anders op een nieuw voedingspatroon. Hoe streng ben je voor jezelf en weet je zeker dat je geen koolhydraten meer eet? Gemiddeld zal het tussen de drie en zeven dagen in beslag nemen. neem vooral je tijd en ondersteun je lichaam met bijvoorbeeld MCT vetten.

Hoe kan ik de MCT poeder het beste gebruiken?

Het fijne van onze MCT poeder is dat je het werkelijk overal in kunt gebruiken. Veel gebruiken het in de koffie of thee om snel een boost aan gezonde vetten te verkrijgen. Maar ook in kwark smaakt het heerlijk, romig zonder het vette laagje zoals bij olie. Verwerk het als droog ingrediënt in bijvoorbeeld je keto brood en bereik nog sneller een verzadigd gevoel door toevoeging van MCT poeder.

Hoe snel leveren jullie mijn bestelling?

Wanneer jij besteld vóór 17.00 uur (ma-vr) dan pakken wij dezelfde dag nog jouw bestelling keurig in en verzenden het meteen!

Heb ik MCT poeder nodig voor ketose?

Nee MCT poeder is geen must tijdens keto. Wel kan MCT je heel veel voordelen geven. MCT vetten stimuleren de aanmaak van ketonen. Laten die ketonen nu net jouw superbenzine zijn die zorgen voor energie. Tevens zorgen MCT vetten  voor een verzadigend gevoel en dat is prettig tijdens een dieet. 

ketosticks