KETOSE STICKS

Waarom Ketose Sticks gaan gebruiken

Eerder hebben we uitgelegd wat een ketogeen dieet precies inhoud en hoe we in ketose raken. Ook hebben we uitgelegd welke voordelen er verbonden zitten aan het ketogeen dieet. Voorbeelden die we eerder gaven waren; een verlaging van het insulinegehalte en een grotere en vooral snellere  vetafbraak. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden hoeveel koolhydraten, vetten en proteïnen er per dag gegeten. Maar probeer ook in de gaten te houden hoeveel je hiervan nodig hebt, keto is geen vrijkaartje tot maximaal eten.

Wanneer het lichaam in ketose verkeerd produceert de lever hoge aantallen ketonen om zodoende energie te leveren aan hersenen en spieren. Ketose meten kan op verschillende manieren. Door goed te controleren weet je of je in ketose bent en blijft. Hieronder leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat met ketose sticks.

Het kan lastig zijn erachter te komen of het lichaam daadwerkelijk in ketose verkeerd. Eerder vertelde we over de ketose symptomen. Deze symptomen zijn een goede indicator van ketose. Helaas zijn deze ketose symptomen soms lastig te herkennen.

Speciaal hiervoor zijn er verschillende hulp middelen beschikbaar die het testen op de aanwezigheid van ketonen mogelijk maken. Op deze manier kan de ketose gemeten worden.

Het is aan te raden uw ketonen waarden nauwkeurig in de gaten te houden. De ketose meten is belangrijk om erachter te komen hoe het lichaam reageert op verschillende variabelen zoals lichaamsbeweging. Maar ook de uitwerking van de soort en hoeveelheid voedsel en supplementen kunnen zo nauwkeurig bekeken worden. De optimale ketonen niveaus verschillen per persoon.

De ketose meten door middel van een ketose test strip is goed om te kijken hoe uw lichaam het beste presteert. Het is dus een goede, snelle en vooral duidelijke manier om uw voedingspatroon te controleren en uw doelen te bereiken. Het is dus precies wat u wilt weten. Maar hoe meten we Ketose?


Meten of je in ketose bent

Hoe kunnen we ketose meten in urine? Dit doen we door middel van ketose strips. Deze ketose strips worden ook wel ketosticks genoemd en meten de hoeveelheid ketonen in urine.

Voor veel mensen is dit misschien wel de meest eenvoudige wijze om te testen. Door de test strip in aanraking te laten komen met urine, geeft deze een indicatie van de concentratie ketonen, aanwezig in het lichaam. Indien er ketonen in de urine aanwezig zijn zien we dat de strip van kleur verandert.

Vergelijk de kleur van de test strips zo snel mogelijk met de kleurentabel . Zo zie je in één oogopslag de stand van zaken.

Om de ketose te controleren is iedere verkleuring positief. Het lichaam maakt immers pas ketonen aan als de glycogeenvoorraden zijn opgebruikt en het vetten inzet voor energie. Voor een volledige uitleg over het gebruik van de Keton1 KetoCheck klikt u hier.Ketose sticks waar te koopKetose sticks waar te koop