fbpx
Menu Sluiten

Ketonen in urine

De aanwezigheid van ketonen in je urine geeft aan dat jouw lichaam is overgeschakeld op vetverbranding. Om te controleren of jij in ketose bent controleer je de urine op de aanwezigheid van ketonen in de urine.

Vertouwen is goed , controleren is beter

Ketonen in urine tijdens de zwangerschap

Tijdens de eerste maanden van de zwangerschap hebben veel vrouwen last van ochtendmisselijkheid en braken. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten na de derde of vierde maand. Indien het braken tijdens de zwangerschap ernstige vormen aan neemt is het verstandig op contact op te nemen met een arts of verloskundige. 

Doordat het braken en misselijkheid het eten ernstig tegenwerkt zal het lichaam geen of nauwelijks voldoende voedingsstoffen op kunnen nemen. Hierdoor  ontstaat een gebrek aan koolhydraten en voedingsstoffen. 

Het lichaam zal vetten gaan verbranden voor energie en in ketose raken. Het gevolg hiervan is ketonen in urine. De hoeveelheid ketonen in urine kunnen worden gecontroleerd door middel van onder meer ketose test strips. 

Neem tijdens een zwangerschap altijd contact op met een arts of verloskundige om te bespreken wat de beste manier van handelen en testen is.

Ketose Test Strips

Beoordeling
4.5/5
Controleer snel en eenvoudig of er ketonen aanwezig zijn in jouw lichaam