Menu Sluiten

Keto dieet recepten

Enkele jaren geleden was het nog enorm moeilijk om koolhydraat arme of keto recepten te vinden.  Vandaag de dag is dat kinderlijk eenvoudig geworden. Mocht je denken dat er geen of heel weinig keto recepten zijn geloof ons als je goed zoekt heb je iedere dag een ander keto gerecht op tafel staan. 

Als je de basis van het keto dieet begrijpt komen ook meteen de lekkerste creaties op tafel. Om je alvast op weg te helpen hebben wij wat eenvoudige basis recepten voor je gemaakt. Perfect voor een koolhydraat arm of keto dieet. Eet smakelijk!

Wat eet je tijdens keto

Wanneer je gaat starten met het keto dieet is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mag eten. Sommige producten kunt je beter uit de koelkast verwijderen en je zult ook op zoek moeten naar nieuwe keto vriendelijke producten.

Keto is meer dan alleen het schrappen van koolhydraten uit je voedingspatroon. Het is een voedingspatroon gebaseerd op gezonde natuurlijke vette producten.We hebben kort samengevat welke producten prima kunnen en welke je beter weg kunt laten. 

· Groenten (met uitzondering van zetmeelrijke groenten)

· Bladgroenten

· Vlees (rundvlees, lam, gevogelte, eieren en vis)

· Volle zuivel producten (harde kazen, High fat Cream, Boter, enz.)

· Noten & Zaden zoals (Macadamia, walnoten, zonnebloempitten, enz.)

· Olie & vetten zoals (Kokosnoot Olie, MCT (C8-C10) Olijfolie, Avocado (Olie))

· Zoetstoffen (Stevia, Erythritol, Monnik fruit, enz.)

  • Granen (tarwe, maïs, rijst, enz.)
  • Vruchten (of met mate)
  • Zetmeelrijke groenten (zoete aardappelen en pompoenen)
  • Suikers (honing, agave, esdoornsiroop, enz.)
  • Water
  • Groentesap (let op de koolhydraten en suikers)
  • Thee: (let op verborgen suikers)
  • Koffie: (met mate)

Keto MCT Pannekoekjes

Makkelijk, snel en vooral heerlijk smeuïg

Jouw sociaal leven

Keto kan prima binnen jouw sociaal leven. Vasthouden aan een keto of koolhydraat arm dieet betekent niet dat je nooit meer een avondje uit kan gaan met vrienden. 

Hoewel elke avond uitgaan niet wordt aanbevolen, zal het af en toe uitgaan en genieten fijn en gezond zijn.

Het is een kwestie van de juiste keuzes maken. Zoek naar gerechten die leuk en eenvoudig zijn zonder verborgen ingrediënten. Als je niets vindt op de kaart dat keto “goedgekeurd” is,  zijn er altijd gerechten die je afzonderlijk kunt bestellen. Ook in een restaurant kun je prima keto eten. Soms zelfs lekkerder dan het standaard menu.

De meeste restaurants hebben keto producten gewoon in de keuken…..

Vragen is altijd de moeite waard.

Keto voordelen

Keto voordelen komen vanzelf wanneer je je zo goed mogelijk met de keto  recepten omgaat. Het meest voor de hand liggende voordeel is  vetverbranding. Eiwitten en vetten zorgen voor een sneller verzadigd gevoel. Het resultaat hiervan is dat je minder eet. Samen met het minderen van koolhydraten heeft dit een positief effect jouw gewichtsverlies.

Suiker pieken en dipjes zijn verleden tijd. Maximale focus is het resultaat…

Keto wetenschap

Door snel vochtverlies licht een te kort aan elektrolyten op de loer. Hoofdpijn en spierpijn zijn twee symptomen zijn van een elektrolyten tekort. Vul deze elektrolyten op tijd aan.

Snel je elektrolyten aanvullen doe je met onze keto Elektrolyten poeder. Een snelle en eenvoudige manier om tekorten aan te vulen en deze te voorkomen!