KETO DIEET

RECEPTEN

Keto recepten begrijpen en gebruiken

Enkele jaren geleden was het nog enorm moeilijk om keto recepten te vinden, vandaag de dag is dat kinderlijk eenvoudig geworden. Als men de basis van het keto dieet begrijpt komen ook meteen de meest lekkere creaties op tafel die prima passen binnen een keto of koolhydraat arm dieet.

Om je alvast op weg te helpen hebben wij wat overheerlijke eenvoudige basis keto recepten voor je gemaakt. Download ze meteen Keto dieet recepten.pdf


Wat mag je eten

Wanneer je start met het ketogeen dieet is het belangrijk om te weten wat u wel en niet mag eten. Sommige producten kunt u beter uit uw koelkast verwijderen, maar mogelijk moet u ook uw koelkast aanvullen met nieuwe producten.

Hieronder vertellen we u in grote lijnen wat wij adviseren om wel of niet te eten. Welke voedingsmiddelen zijn geschikt om in ketose te raken en te blijven. Hoeveel koolhydraten u eet heeft hier zeer zeker mee te maken. Maar kleto is meer dan het schrappen van koolhydraten. Het is een voedingspatroon wat bestaat uit natuurlijke, onbewerkte voedings producten.


Ook in onze keto bibliotheek vind je leerzame artikelen over wat wel en niet eten tijdens het keto dieet. Bijvoorbeeld; Keto en Cola light kan dat?


Wel eten binnen het ketogeen dieet

· Groenten (met uitzondering van zetmeelrijke groenten)

· Bladgroenten

· Vlees (rundvlees, lam, gevogelte, eieren en vis)

· Volle zuivel producten (harde kazen, High fat Cream, Boter, enz.)

· Noten & Zaden zoals (Macadamia's, walnoten, zonnebloempitten, enz.)

· Olie & vetten zoals (Kokosnoot Olie, MCT (C8-C10 Olie) Olijfolie, Avocado (Olie))

· Zoetstoffen (Stevia, Erythritol, Monnik fruit, enz.)


Niet eten binnen het ketogeen dieet

· Granen (tarwe, maïs, rijst, enz.)

· Vruchten

· Zetmeelrijke groenten (zoete aardappelen en pompoenen)

· Suikers (honing, agave, esdoornsiroop, enz.)


Drinken binnen het ketogeen dieet

  • Water
  • Groentesap (let op de koolhydraten)
  • Thee: (let op verborgen suikers)
  • Koffie: (met mate)


Niet Drinken binnen het ketogeen dieet


Ketose en Light producten

In eerste aanleg zou je denken dat ketose en cola light prima samen zouden gaan. Light producten zijn niet voorzien van suikers, zijn low carb en hebben geen calorieën.

Toch is gebleken dat deze light producten niet de gezondheidsvoordelen opleveren die we er van verwachten. Light producten horen dan ook niet thuis in een gezonde voedingsstijl als keto.

Ga op zoek naar andere alternatieven. Producten zonder suikers en voorzien van gezonde vetten. Zorg er niet alleen voor dat het lichaam in ketose komt maar ook dat het gezonde onbewerkte producten binnen krijgt. Lees hier meer over light producten.


Ketose voedingspiramide

Een voedselpiramide is een fijn hulpmiddel om snel te kunnen zien welke voedingsproducten prima passen binnen het ketogeen dieet. Maar ook welke niet of in ieder geval in mindere mate.

Elk niveau van onze omgekeerde voedingspiramide is beschreven met voedsel dat u binnen het ketogeen dieet zou moeten eten. De voedingsproducten aan de bovenkant zijn de producten die het grootste deel van uw dieet vullen. Degenen onderaan worden nog steeds opgenomen in uw dieet, maar in veel kleinere hoeveelheden.


Keto Voedingspiramide


Keto en sociaal leven

Vasthouden aan een ketogeen dieet betekent niet dat je nooit meer een avondje uit kan gaan met vrienden. Wanneer u overschakelt naar dit type dieet, moet u ervoor zorgen dat het in uw levensstijl past. Hoewel elke avond uitgaan niet wordt aanbevolen, zal het af en toe uitgaan en genieten fijn en gezond zijn.

Het is een kwestie van de juiste keuzes maken. Zoek naar gerechten die leuk en eenvoudig zijn zonder potentieel verborgen ingrediënt. Als u niets vindt op het menu dat ketogeen “goedgekeurd” is, zijn er bijna altijd gerechten die u afzonderlijk kunt bestellen. Ook in een restaurant kun je prima keto eten, soms zelfs lekkerder dan hetgeen er standaard op het menu staat.

De meeste restaurants hebben keto producten gewoon in de keuken. Vette vis en producten rijk aan eiwitten en vetten zijn eigenlijk altijd op voorraad.

We zijn echt niet altijd gebonden aan pasta's en brood. Wees niet verlegen om iets anders te vragen. Als het gaat om uw gezondheid is het altijd de moeite waard.


Ketose voordelen

Als we ons zo goed mogelijk houden aan de ketogene voedingsmiddelen en recepten kunnen we veel gezondheidsvoordelen verwachten.

De meest voor de hand liggende is natuurlijk vetverbranding. Bovendien is een van de voordelen van eiwitten en vetten dat er sneller verzadiging optreed. Het resultaat hiervan is dat er minder wordt gegeten. Samen met het minderen van koolhydraten per dag heeft dit een positief effect op gewichtsverlies.

Een ander groot voordeel van het ketogeen dieet is het krijgen van meer energie. Ook suiker pieken en dipjes zijn verleden tijd. Doordat deze pieken en dalen er niet zijn is er een hoger en gelijkmatiger energieniveau. Ook de mentale en fysieke focus is hoger tijdens een ketogeen dieet.


Snel en eenvoudig aan de slag? Download hier GRATIS onze Keto recepten   Keto dieet recepten.pdf