Bulletproof Koffie

Inhoud artikel

Een van de meest voorkomende recepten die je op het internet tegenkomt is die van de Bulletproof koffie. Een echte keto koffie.

Deze Bulletproof keto koffie is een echte hit in het gezonde keto leventje, voor heel veel mensen een waar ochtendritueel. Op zich vrij logisch want het keto koffie recept, met gezonde vetten als boter of kokosolie helpen je de aanmaak van ketonen te stimuleren en geven je veel energie.

Klinkt dit allemaal nog onbekend? Dan gaan wij ons uiterste best doen om je mee te nemen in de wereld die keto koffie heet. Een manier die je keto leven nog een beetje makkelijker maakt.

Energy keto Coffee

Energy Coffee

Een heerlijke Bulletproof keto Energy koffie maak je snel en eenvoudig met onze Energy Coffee en MCT vetten

geschiedenis

De grondlegger van de Bulletproof koffie is Dave Asprey (geboren 30 oktober 1973), een Amerikaanse ondernemer en auteur.

Dave Asprey ontwikkelde het Bulletproof dieet waarbij hij het eten van voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte, gematigd eiwit en koolhydraten zijn voorkeur genoten. De basis van een Bulletproof koffie is gemaakt met gras gevoerde ongezouten boter en/of MCT vetten. Gezonde vetten die de aanmaak van ketonen stimuleren waarna er energie vrij komt. Asprey ontwikkelde zijn Bulletproof koffie recept nadat hij naar Tibet reisde en yak butter thee proefde. Hij keerde terug naar de Verenigde Staten en experimenteerde met beboterde drankrecepten en publiceerde de voorbereiding voor zijn beboterde koffiedrank op zijn blog in 2009. Na onderzoek beweerde Asprey dat de koffie, bij gebruik in combinatie met het gezonde keto voedingspatroon zijn IQ-score met meer dan 20 punten verhoogde en een positief effect had op zijn gewichtsverlies veroorzaakt door ketose.

Bulletproof recept

Wat zit er in Bulletproof koffie?

Als we aan koffie denken dan denken we al snel aan cafeïne.

Over cafeïne is al veel geschreven. Winkels vol staan er met suikerhoudende energiedrankjes voorzien van cafeïne. In deze zoete samenstelling geen keto optie…….!! Maar is cafeïne dan een slecht product? Nee hoor. Wanneer we terug gaan naar de natuurlijke bron van cafeïne, zoals we deze aantreffen in bijvoorbeeld koffie of thee dan is dit een heel ander verhaal. Cafeïne uit natuurlijke bronnen bevat geen suikers of netto koolhydraten. Zo past cafeïne dus prima binnen je keto voedingspatroon. Cafeïne verhoogt zelfs de mentale en fysieke focus en geeft je een boost aan energie waardoor prestaties zullen verbeteren. (*)

Naast cafeïne bevat koffie ook nog verschillende antioxidanten, essentiële B-vitamines en fytonutriënten. Al deze voedingstoffen dragen bij aan een gezond en fit lichaam. Koffie heeft nog een ander voordeel. De cafeïne verhoogt je metabolisme. Hierdoor verbrand je meer calorieën waardoor het eenvoudiger wordt op gewicht te verliezen. (*)

Wist je dat dit trucje met cafeïne veel wordt toegepast door bijvoorbeeld duursporters?

In de ochtend een rustige training (lage hartslag) met voorafgaand enkel een kopje koffie. De cafeïne verhoogt het metabolisme waardoor er meer vetverbranding plaatsvind. Koffie onderdrukt ook je hongergevoel. Dit is toch geweldig, een dieet zonder honger. Dit betekent dat je overdag minder calorieën zult eten en er sneller een negatieve caloriebalans op zal treden. Gewichtsverlies zal het gevolg zijn

  • De Keto Vetbom

Boterkoffie, zo noemt men de keto koffie ook wel eens. Maar voordat het boterkoffie genoemd mag worden moet deze koffie wel van vet worden voorzien.

Start met het zetten van een stevige kop zwarte koffie. Hierna kun je kiezen uit verschillende vetten om toe te voegen aan de koffie waaronder;

  • Grasgevoerde Boter

Grasgevoerde boter is goed voorzien van omega vetzuren. Deze spelen een belangrijke rol in het reduceren van lichaamsvet. Daarbij kan het ook de vitaminen K aanvullen. Uit enkele studies bleek dat dit een positief effect zou kunnen hebben op onder meer hart en vaat problemen.

  • Cacaoboter

Cacaoboter is vet gewonnen uit de cacaoboon (Cacaoboter, is net als kokosolie vast bij kamertemperatuur maar smelt snel in koffie. Het zit ook vol met antioxidanten en gezonde verzadigde vetten.

  • Kokosolie

Kokosolie wordt gewonnen uit kokosvlees. De Kokosolie of kokosvet kan worden gebruikt in plaats van boter. Er is veel onderzoek gedaan naar kokosolie waaruit vele gezondheidsvoordelen naar voren kwamen. [*].

Bulletproof voordelen

Alle bulletproof voordelen samengevat; een kopje keto koffie, vol met cafeïne en gezonde stimulerende vetten zullen snel en eenvoudig jouw ketonenlevels verhogen. Door de hogere ketonenlevels is het eenvoudiger om mentale en fysieke prestaties te verbeteren en langer vol te houden.

Bulletproof recepten

Nu we de gezondheidsvoordelen van de Bulletproof koffie kennen zit er nog maar één ding op, testen die koffie. In onze keto bibliotheek hebben we verschillende keto koffie recepten voor je op een rijtje gezet. Ook onze favoriet de Keto Crack Coffee vindt je hier. 

Ben je al in het bezit van onze C8 C10 MCT poeder? Dan kun je meteen beginnen met je eerste Bulletproof Coffee!

  • Het basis recept van de Bulletproof koffie:

1 kop vers gezette zwarte koffie

1-2 eetlepels gras gevoerde boter

1-2 eetlepels MCT olie of MCT oliepoeder

Blender al deze ingrediënten door elkaar of gebruik een handig klein koffie mixertje.

Mix het tot het lekker schuimt…. je heerlijke Bulletproof koffie is klaar voor consumptie!

MCT Poeder-min

MCT Poeder

Op zoek naar Energie en Focus? MCT vetten stimuleren de aanmaak van ketonen, jouw superbenzine. Het is heerlijk en boost jouw levels. Probeer snel. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes en aanbiedingen