Keto informatie
Keto Bibliotheek


Wat is er veel te lezen over het keto dieet. Speciaal voor jou hebben wij een speciale keto bibliotheek aangelegd.

Een bibliotheek waar we wekelijks nieuwe informatie over ketose publiceren. Hierdoor blijf je volledig op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ketose.

Wij wensen je heel veel lees plezier. Mochten er vragen zijn dan stel ze gerust, we helpen graag!


Wat is dirty keto?


Dirty keto is een voedingspatroon wat in grote lijnen op het gezonde keto dieet lijkt.

Er wordt nauwelijks, of in ieder geval in mindere mate, gekeken naar wat gezond is en wat kwalitatief goede voedingsstoffen zijn. Is dirty keto dan wel echt keto?

Lees het hier.


Bulletproof Coffee


De Bulletproof coffee is een echte hit in het gezonde keto leventje, voor heel veel mensen een waar ochtendritueel.

Met gezonde vetten als boter of kokosolie stimuleer je de aanmaak van ketonen. Energie is het gevolg!


Klinkt dit allemaal nog onbekend? Lees het hier.Keto en alcohol


Hoe zit dat nu echt met keto en alcohol. Is dat ene biertje nu echt zo erg? Wat kun je binnen het keto dieet drinken? Lees het hier.


Keto tips voor beginners


Keto is een geweldig natuurlijk voedingspatroon waarin vetten een hoofdrol spelen. Wat zijn nu die belangrijkste keto tips? We leggen het uit. Lees het hier


Keto en Cheat dagen


Binnen het ketogeen dieet ligt de focus op gezonde koolhydraat arme voeding. Maar wat nu als er een cheat dag insluipt. Wat doet dat met je? Waarom zou je het doen en wat zijn de gevolgen? We leggen het uit. Lees het hier.


Fat adapted of keto?


In verschillende artikelen hebben we geschreven over Fat Adapted zijn. Kort door de bocht betekend dit dat je lichaam vetten verbrand voor energie in plaats van koolhydraten. Maar dat is toch Ketose?


We gaan uitleggen wat het is, hoe je het kan herkennen en wat het grote verschil is tussen Fat adapted en normale ketose. Lees meer.


Keto Zoetstoffen


Koolhydraten en suikers zijn een echte NO GO binnen het ketogeen dieet. Maar wat nu als je een echte zoetkauw bent. Is alle hoop op lekkere zoetigheden verloren? Nee hoor.


We leggen uit welke zoetstoffen onze voorkeur hebben en belangrijker nog, waarom. Lees meer.


light frisdranken


Als vervanger van suiker worden light producten ingezet. Light frisdranken zijn enorm populair. Maar raak je uit ketose door cola light? En zijn light producten keto proof? Lees meer.


Hoeveel koolhydraten eten tijdens het Keto dieet


Wat maakt het nu dat een ketose voedingspatroon in het begin uitdagend is? Als je overweegt om een ketogeen voedingspatroon te gaan proberen moet je er rekening mee houden dat alle voeding, tot in de puntjes is geregeld is. Hoeveel koolhydraten mogen we eten tijdens het keto dieet. Lees meer.Targeted ketogeen


In eerste aanleg lijken ze alle vier hetzelfde. Als er inhoudelijk beter gekeken wordt zijn er wel degelijk verschillen te vinden. Alle vier de ketogene dieet vormen zijn ontwikkeld met een andere doel stelling. Lees meer.

Vet verbranden


Als het lichaam vetten afbreekt tot vrije vetzuren dan spreken we over vetverbranding. Mensen gebruiken een dieet of voedingspatroon om gewicht verliezen. Snel vet verbranden is een van de belangrijkste doelen bij een dieet. Wat houd een vetverbranding nu eigenlijk in en waarom zouden we snel vet verbranden? Lees meer.


Cyclisch ketogeen


Het cyclisch ketogeen dieet is niet voor een ieder weggelegd. Het vergt een zekere hoeveelheid ervaring, voedingstiming en vooral veel discipline. Nadat er flinke ervaring is opgedaan binnen het SKD, maar daarbij mogelijk een afname van de atletische prestaties hebt ervaren, dan kan het cyclisch ketogeen dieet helpen om spiermassa op te bouwen en de toename van lichaamsvet tot een minimum te beperken. Lees Meer.Keto hoe werkt het?Hoe werkt het Keto dieet? Bij het keto dieet worden weinig tot geen koolhydraten gegeten. Wel worden er proteïne, vet en groente gegeten. Hierdoor wordt het lichaam gedwongen om vetten te verbranden in plaats van koolhydraten. Tijdens het ketogeen dieet ligt de focus op het eten van vetten, een geringe hoeveelheid proteïne en weinig tot geen koolhydraten. Wanneer het lichaam deze vetten afbreekt, maakt de lever ketonen aan. De aanmaak van ketonen leidt tot vele fysiologische voordelen en een efficiënter energie verbruik. Lees meer.


Keto Koffie!

Laten we eerlijk zijn eigenlijk horen MCT vetten gewoon in je voorraadkast te staan. MCT-oliepoeders bieden een schone en snelwerkende energiebron, en helpen je om de vetinname te verhogen. Het verhogen van de vetinname is zeer belangrijk voor het ketogeen dieet en dit mag dus absoluut niet vergeten worden.

Hoe makkelijk is het als je met onze MCT poedereen geweldige KETO BOM kan maken. We geven je enkele van onze favoriete keto koffie recepten. Lees meer.MCT C8 C10 C12 uitgelegd

Er zijn twee vormen MCT vetten. Deze lijken in eerste aanleg hetzelfde. Maar is dat wel zo? Wat zijn nu de verschillen tussen deze vetzuren. Wat zijn de specifieke voordelen en kenmerken van ieder vetzuur en waar komen de prijsverschillen vandaan.Wat zijn uw doelen en wel type MCT vet sluit het beste bij u aan. Lees het hier!ketose meten in adem


Ketose kunnen we meten in urine, bloed en adem. In tegenstelling tot urine of bloedtesten is het niveau van adem ketone niet afhankelijk van factoren als bijvoorbeeld de inname van voldoende vocht, mineralen of vitamines.  Lees meer.
Metabolisme


Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Het metabolisme is de manier en de snelheid waarop het lichaam calorieën omzet in energie. Hoe beter en hoe sneller het metabolisme werkt, hoe beter het lichaam in staat is gewicht te verliezen dan wel het gewicht te behouden. Lees meer.

Ketose en spieropbouw


Een veel gehoorde opmerking wanneer sporters proberen zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen is; “eet veel koolhydraten”. Maar betekend dit dan dat er zonder koolhydraten geen spieropbouw mogelijk is? Er zijn vele misvattingen die betrekking hebben op het ketogeen dieet en de opbouw van spiermassa. Lees meer.