Op naar een Keto triathlon

De mannen van De Brofessors vinden het geweldig om lichaam en geest uit te dagen. Ze onderzoeken verschillende onderwerpen zoals spieropbouw, slaap en sport maar ook het ketogeen dieet.  Al hun bevindingen en ervaringen verwerken ze in prachtige verhalen en podcasts. Hierdoor kun je  al hun bevindingen op ieder moment van de dag, waar dan ook lezen of beluisteren. 

Arno en Joel, de leuke mannen achter de Brofessors, zijn gestart met een wel hele mooie uitdaging. Ze zijn in training voor de XTERRA triathlon die plaats gaat vinden op het prachtige eiland Ameland in september 2020.

Een enorme uitdaging want ze gaan deze triathlon volledig in ketose te lijf. Om deze weg met goed gevolg af te kunnen leggen zullen ze buiten de nodige trainingsuren ook een goed en gezond ketogeen voedingspatroon moeten volgen. Hoe hun trainingen eruit zullen zien, welke voeding ze tot zich nemen maar ook hoe ze zich hier bij voelen leggen ze volledig vast in een prachtig dagboek en podcast. 

Sponsor Keton1

Begin dit jaar zochten beide heren contact met ons. Vol enthousiasme vertelde ze over hun doelstellingen. Een van die doelstellingen was natuurlijk de XTERRA triathlon. Een knaller van een sportevenement waar training en voeding centraal staan. Logisch dus dat wij bij keton1 hier heel enthousiast van werden.  Maar dit was niet de enige doelstelling. Met medewerking van sponsoren willen Arno en Joel zo veel mogelijk sponsor geld op halen om te kunnen doneren aan stichting het vergeten kind.

Wat een geweldige doelstellingen en natuurlijk gaat Keton1 Arno en Joel hier maximaal bij ondersteunen. Zet hem op mannen! 

Stichting het vergeten kind

In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben onze hulp dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten wij ons ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. *

* Tekst: Het vergeten kind

Joël zijn keto blog 1

De Brofessors zijn terug van vakantie! Na bijna een maand te hebben vertoeft in Zuid-oost Azië, is het weer tijd om hard aan de bak te gaan. En poeh, dat is ook echt wel nodig. Nog nooit heb ik zo lekker (en zo veel) gegeten. Natuurlijk moet je jezelf wat gunnen als je op reis bent, maar we zijn een beetje doorgeslagen… Laten we zeggen dat de strandlichamen waar we regelmatig over zwetsen, er toch niet van gekomen zijn.

Daarbij komt dat Indonesie misschien wel het moeilijkste land is om als toerist bewust te eten. Op de hoek van elke straat vind je streetfoodkraampjes waar ze met alle plezier de heerlijkste gerechten vers voor je frituren. Leuk voor een keer, maar wanneer je dit elke dag doet, merk je na verloop van tijd al snel dat die shirtjes steeds strakker beginnen te zitten……………………….Lees verder

Arno zijn keto start

Vorige week heeft Brofessor Joël het al aangekondigd wij zijn terug van vakantie en het Aziatische eten heeft meer schade gedaan dan ik had gewild. Je zou toch zeggen dat al dat groente en rijst toch best gezond is, maar nu ik er zo over nadenk ben ik bang dat dat ook niet het probleem was. Vermoedelijk ligt dat meer in de hoeveelheid suiker die daar overal in gaat. De drankjes die ze daar hebben zijn heerlijk, maar als je niet de woorden “tidak gula” kent, oftewel “geen suiker” dan heb je kans dat je bloedsuiker spiegel nogal kan stijgen gedurende je vakantie. 

Sinds dat we terug zijn heb ik echter de weegschaal vermeden. De losbandige leefstijl van de afgelopen weken achtervolgde mij en toen ik eenmaal de moed had verzameld om er wel op te staan, snapte ik ook waarom. Zo goed mijn best gedaan vorig jaar om heel wat kilo’s af te vallen en ik was zeer trots op het resultaat wat dat harde werken en afzien toen heeft opgeleverd, maar nu is bijna alles alweer te niet gedaan. Daarom zijn Brofessor Joël en ik beide weer begonnen met keto!……………………….Lees verder

Dagen tot aan XTERRA

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
mct-olie

Elektrolyten Poeder

Beoordeling
5/5
 Natuurlijke vitamines, mineralen en elektrolyten in één mix voor een perfecte elektrolytenbalans

Ketose Test Strips

Beoordeling
4.5/5
Controleer snel en eenvoudig of er ketonen aanwezig zijn in jouw lichaam

MCT Olie Poeder

Beoordeling
4.6/5
MCT vetten stimuleren de natuurlijke  aanmaak van ketonen. Gezonde vetten in poedervorm